Спорт

Денвер без Јокића савладао шампионе, велика борба за плеј-оф места

Кошаркаши Денвер нагетса савладали су на свом паркету екипу Голден Стејт вориорса са 112:110 у мечу НБА лиге. Денвер је до победе дошао у неизвесној завршници и то у мечу у којем није наступао српски кошаркаш Никола Јокић
Денвер без Јокића савладао шампионе, велика борба за плеј-оф местаGetty © Dustin Bradford

Иако је готово пословично, Денвер сваки меч у којем није био предвођен Николом Јокићем, глатко губио, овога пута то није био случај.

Тим из Колорада изненадио је актуелне шампионе НБА лиге, савладавши их у изузетно узбудљивој и до последњег тренутка неизвесној утакмици.

Голден Стејт ове сезоне важи за екипу која се грчевито бори да избегне плеј-ин систем такмичења, те им је свака победа од кључне важности.

Очекивало се да ће управо због тога, као и чињенице да Денвер игра без двоструког узастопног МВП-ја лиге, доћи до победе.

Ипак, нису то допустили кошаркаши Нагетса, а пре свега Портер јуниор, који је меч завршио са 29 поена и 11 скокова и Џамал Мари, који је убацио 26 поена.

Запажени су били и Брус Браун са клупе са 14 поена, као и Ерон Гордон који је имао учинак од 13 поена, 10 скокова и седам асистенција.

У редовима Голден Стејта истакли су се Клеј Томпсон са 25 и Стеф Кари са 21 поеном.

Донте Дивићенцо постигао је 18, а Пул 17 поена.

Денвер је победом задржао прво место на табели НБА лиге, које ће највероватније имати до краја регуларног дела сезоне.

Нагетси су тренутно на скору од 52 победе и 26 пораза, што је три тријумфа више од другопласираног Мемфиса.

Голден Стејт остао је на 41 победи и шестом месту, али само једном тријумфу више од седмопласираних Лејкерса и осмог Њу Орлеанса.

image