Спорт

Лукакуа расистички вређали навијачи Јувентуса, он добио црвени картон због славља!?

Белгијски нападач је поново био на мети расистичких увреда и то је главна тема у италијанском фудбалу након утакмице Интера и Јувентуса
Лукакуа расистички вређали навијачи Јувентуса, он добио црвени картон због славља!?Getty © Valerio Pennicino / Stringer

Председник агенције "Рок Нејшн Спортс Интернешнал" Мајкл Јормарк, менаџерске агенције која заступа Ромелуа Лукакуа, изјавио је да белгијски нападач заслужује извињење Јувентуса након дешавања на утакмици са торинским клубом.

Лукаку је у уторак увече зарадио други жути картон због славља пред домаћим навијачима после реализованог пенала којим је донео свом тиму изједначење.

Он је тим слављем желео да "запуши уста" навијачима противничког клуба, који су га расистички вређали.

"Расистичке опаске које су навијачи Јувентуса упутили Ромелуу Лукакуу су ужасне и не могу бити прихватљиве. Он је постигао гол из пенала у завршници утакмице. Пре, током и после пенала био је изложен непријатељском и одвратном расистичком злостављању. Он је славио на исти начин на који је и раније славио голове. Одговор судије на то је био да Ромелуу додели жути картон. Он заслужује извињење од Јувентуса и очекујем да лига одмах осуди понашање ове групе навијача Јувентуса. Италијанске власти морају да искористе ову прилику да се боре против расизма, а не да казне жртву злостављања", изјавио је Јормарк.

image