Спорт

Кјубан: Дончић ће остати у Даласу само ако освојимо НБА прстен

Маверикси бележе разочаравајуће резултате ове сезоне, што брине и власника франшизе
Кјубан: Дончић ће остати у Даласу само ако освојимо НБА прстенGetty © Richard Rodriguez / Stringer

Власник Далас Маверикса Марк Кјубан изјавио је да његов тим мора да бележи боље резултате ако жели да задржи главне играче.

Кошаркаши Даласа тренутно су на 11. месту на табели Западне конференције НБА лиге са 38 победа и 42 пораза. Наредне две утакмице са екипама Чикага и Сан Антонија тим из Тексаса мора да победи, ако жели да учествује у плеј-офу.

“Играчи једноставно не говоре тако, да ће остати. Они никада не кажу: Хеј, ту сам ја за наредних 17 година. Волео бих да Дончић остане, али морамо то да заслужимо. Освојите првенство и Дончић ће остати. Невероватно је како титула лечи све", рекао је Кјубан.

"Пре но што ју је Јанис (Адетокумбо) узео, сви су говорили: ’Где ће? Где ће. Неће остати, неће’. Јокић док нису почели да побеђују, итд. Дирк Новицки пре титуле иста прича, зар не? Не постоји играч за кога нећете да питате: Шта ћеш сада када већ ништа ниси освојио? Сигурно да бих волео да и Ирвинг остане. Мислим да имамо добру шансу да то изведемо. Говори ми да је срећан овде, слажем се врло добро са њим", изјавио је Кјубан.

Далас има велике шансе да пропусти учешће у плеј-ину, нарочито пошто је најављено да би Дончић и Ирвинг могли да пропусте последња два сусрета регуларног дела сезоне.

image
VV inauguration
banner