Спорт

Мбапе беснео на ПСЖ: Па није ово Килијан Сен Жермен!

Француска звезда је реаговала на друштвеним мрежама, а клуб је накнадно обрисао спорни видео снимак
Мбапе беснео на ПСЖ: Па није ово Килијан Сен Жермен!Getty © Alex Grimm / Staff

Фудбалер Пари Сен Жермена Килијан Мбапе наљутио се због одлуке клуба да његов лик употреби у реклами за продају сезонских улазница за наредну сезону.

Пре него што је објављен, тај видео снимак није потврдило одељење за комуникацију Пари Сен Жермена, рекао је извор агенције Франс прес и додао да је о томе разговарано са представницима Мбапеа.

Мбапеу је засметало што се његова изјава користи у промотивне сврхе клуба, због чега је реаговао објавом на свом Инстаграм профилу.

"Пари Сен Жермен је велики клуб и велика породица, али сигурно није Килијан Сен Жермен. Ни у једном тренутку нисам био обавештен о садржају интервјуа са мојим саговорником", рекао је Мбапе и додао да је то изгледало као основни интервју током клупског дана за маркетинг.

Он је навео да му нико није рекао да ће интервју бити употребљен за друге потребе.

"Не слажем се са објављеним видеом. И због тога се борим за појединачна права на објаву фотографија", написао је Мбапе.

Мбапе је једини играч ПСЖ који је причао у реклами за продају сезонских улазница за сезону 2023/24, а на снимку нема ни Лионела Месија, за кога се спекулише да би по истеку уговора у јуну могао да напусти клуб. Такође, нема ни повређеног Нејмара.

Мбапе, однедавно капитен Француске, тражио је и да играчи задржавају права на своје фотографије чак и када играју за репрезентацију, због чега је било сукоба на релацији Мбапе - Фудбалска федерација Француске.

image