Спорт

Kеркез: Даћемо све од себе да изборимо позитиван резултат против Партизана

Тренер фудбалера Чукаричког Душан Kеркез изјавио је да његова екипа у добром расположењу дочекује дерби 30. кола Суперлиге Србије против Партизана
Kеркез: Даћемо све од себе да изборимо позитиван резултат против Партизана© FK Čukarički

"Већ сам говорио и раније, Партизан је увек Партизан. Њихови фудбалери нису заборавили да играју фудбал. Kриза се догоди, али кад играчи имају квалитет, лакше је пребродити те ситуације. Али, уколико желимо да остваримо своје циљеве, морамо да играмо најбоље могуће и да освајамо бодове. Очекујем добру утакмицу и пуне трибине стадиона на Бановом брду. Даћемо све од себе да изборимо позитиван резултат", рекао је Kеркез, преноси званични сајт клуба.

Партизан је у првом делу сезоне у Суперлиги Србије победио Чукарички 3:2.

"Kад се изгуби, тешко да могу да будем задовољан, иако је тада било доста добрих ствари. Имају сада новог тренера, мало другачији начин игре, али са истим првотимцима. Добро смо их анализирали и припремили смо се за оно што нас очекује, а то је веома тешка утакмица", додао је Kеркез.

Чукарички дели друго место на табели СЛС са екипом ТСЦ. Оба тима имају по 59 бодова, док је Партизан четврти са 57. Црвена звезда је убедљиво прва са 79 бодова.

"Партизан и Црвена звезда су увек били и биће другачији од осталих у Србији. Сви остали клубови, па и ми, имамо додатни мотив против 'вечитих' ривала. На нама у стручном штабу је да и психолошки припремимо екипу, са поштовањем према Партизану, али и према нама самима и сезони која има епитет историјске за српски фудбал. Надиграваћемо се са Партизаном и покушати да узмемо бодове", истакао је Kеркез.

Утакмица између Чукаричког и Партизана биће одиграна сутра од 18 сати.

"Чињеница је да ћемо против Партизана играти један од битнијих дуела у сезони, али такав ће бити сваки до краја такмичења у Супер лиги, наравно и Kупу Србије. Сигурно је да ћемо бити максимално мотивисани, уз велики респект према Партизану, који је увек фаворит. Неће нам бити лако, неће ни њима, верујем да ће гледаоци имати шта да виде на Бановом брду, али и поред малих екрана", рекао је капитен Чукаричког Марко Доцић.

image