Спорт

Одиграо 48 минута на три меча, следује му 28 милиона евра

Веће за решавање спорова Међународне фудбалске федерације (ФИФА) одлучило је да Лидс мора да исплати 27,9 милиона евра бившем играчу Жану-Кевину Огистену, пошто је утврђено да је енглески клуб раскинуо уговор на штету француског интернационалца, преноси Атлетик
Одиграо 48 минута на три меча, следује му 28 милиона евраGetty © George Wood

Огистен (25) је у омладинским селекцијама играо за Булоњ и Пари Сен Жермен, а 2017. године је стигао у Лајпциг.

Немачки клуб је послао француског фудбалера у јануару 2020. године на позајмицу у Лидс, а енглески клуб се обавезао да ће на лето 2020. године да откупи уговор француског фудбалера, уколико се клуб врати у Премијер лигу.

Лидс је изборио пласман у највиши ранг, али није желео да откупи уговор Огистена, који је за енглески клуб одиграо само 48 минута на три меча.

Огистен се вратио у Лајпциг, а онда је раскинуо уговор са немачким клубом, пошто је прешао у Нант, а сада је члан Базела.

Лајпциг је пре неколико година тужио Лидс за непоштовање уговора, а ФИФА је наложила енглеском клубу да исплати Немцима 21 милион евра.

Међутим, Атлетик наводи да је Огистен одлучио да покрене поступак против Лидса, тражећи да му се исплати 27,9 милиона за комплетан петогодишњи уговор, који је требало да потпише у јуну 2020. године.

Веће за решавање спорова ФИФА одлучило је у корист Огистена, али је Лидс најавио жалбу на ову пресуду.

image