Спорт

Ђоковић одрадио посао против Руса - мало мучења, па победа у Монте Карлу

Најбољи тенисер света је уписао тријумф у првом мечу на шљаци ове сезоне
Ђоковић одрадио посао против Руса - мало мучења, па победа у Монте КарлуGetty © Clive Brunskill / Staff

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло мастерса у Монте Карлу, пошто је савладао Ивана Гахова 7:6, 6:2.

Ђоковић је против 198. тенисера света из Русије имао доста проблема у првом сету, али је успео да максималним резултатом реши меч у своју корист.

Новак је у првом мечу на шљаци ове сезоне играо против играча који није требало да учествује ни у квалификацијама за Монте Карло, али је сплетом срећних околности стигао на турнир и уписао три победе пре овог сусрета.

Гахов, који је истицао да му је Ђоковић идол, показао је одличан ниво игре, док се Србин мучио и није успевао да пронађе свој прави ритам. Ипак, у другом сету је направио два узастопна брејка, па је за сат и 47 минута игре стигао до тријумфа.

Ђоковић у трећем колу игра против једног од двојице Италијана. Лоренцо Музети и Лука Нарди ће у среду играти меч и одлучити ко ће у четвртак на мегдан најбољем играчу света.

 • 11. апр 2023 • 18:01

  18:01

  Победа Ђоковића 7:6, 6:2!

  Новак Ђоковић је савладао Руса Ивана Гахова, дебитанта на мастерс турнирима. Славио је 7:6, 6:2 у другом колу мастерса у Монте Карлу - било је мучења у првом сету, али после је све дошло на своје место и најбољи тенисер света је уписао 16. тријумф ове године.

  У наредном колу га чека Италијан - или Нарди или Музети.

 • 17:50

  Још само два гема - 4:2

  Потврђује Ђоковић онај брејк лагано освојеним гемом на свој сервис. Све је ближи пласману у треће коло.

 • 17:47

  Ево брејка, Новак води 3:2

  Почео је Ђоковић драстично да форсира ударце на бекхенд Гахова, а после дупле грешке, најбољи тенисер света стиже до предности брејка. Сада само још да то и потврди.

 • 17:41

  Наставља се без брејка - 2:2

  И наредна два гема другог сета су била мирна, без драме и без брејк прилика. Ђоковић изједначава на 2:2.

 • 17:34

  По један гем на обе стране - 1:1

  Миран почетак другог сета. Рус узима први, Србин други гем. У једном тренутку чак се чула и опаска Ђоковића када је гласно рекао "Сви против мене проиграју".

  И заиста, Гахов данас не игра као да је 198. играч света.

 • 17:23

  Ђоковић осваја први сет - 7:6!

  Тешком муком, далеко од свог нивоа игре, али Новак Ђоковић стиже до вођства - било је 7:5 у тај-брејку, искористио је трећу сет лопту.

  Можда ово буде и добро за Новака да се што пре навикне на спору подлогу, али далеко је ово од оног Ђоковића на ког смо навикли.

 • 17:14

  Гледаћемо тај-брејк!

  Новак је до сада освојио 300 тај-брејкова у каријери, изгубио их 160, а сада ће морати још једном да игра одлучујући гем пошто је Гахов сачувао свој сервис и стигао до 6:6.

 • 17:08

  Ђоковић води 6:5

  По један гем на обе стране, а онда је било 0:30 на сервис Србина у 11. гему. Ипак, успева Ђоковић да смири игру и освоји још један гем. Гахов ће сада сервирати за останак у првом сету.

 • 16:55

  Новак узвраћа истом мером - 4:4!

  Експресна реакција најбољег играча света, који је одмах стигао до везаних брејк лопти и другу успео да искористи. Сада ће поново Новак бити на сервису.

 • 16:49

  Шок у Монте Карлу - Гахов стиже до брејка!

  Овај 198. тенисер света је направио брејк, води 4:3 и у следећем гему ће сервирати! Новак не игра на довољно добром нивоу у свом првом мечу на шљаци и мораће да подигне ниво игре против мотивисаног Руса.

image