Спорт

Младе Српкиње победиле, али остале без историјског пласмана на Европско првенство

Ниједна женска фудбалска селекција Србије до сада није играла ни на једном завршном турниру, а ово је била одлична прилика да се тај пост коначно прекине
Младе Српкиње победиле, али остале без историјског пласмана на Европско првенство© Twitter / screenshot / @FSSrbije

Женска омладинска фудбалска репрезентација Србије није успела да се пласира на Европско првенство за играчице до 19 година.

Србија је у уторак победила домаћина турнира селекцију Пољске 4:3 у мечу последњег, трећег кола групе А2 завршног круга квалификација за пласман на Европско првенство у узрасту до 19 година.

Два гола за Србију постигла је Нина Матејић у 54. и 63, а по један погодак дали су Ања Јестровић у 17. и Мартина Циган (аутогол) у 65. минуту. У селекцији Пољске у листу стрелаца уписали су се Никол Јендржејчик у осмом, Катја Скупијен у 72. и Патрицја Сарапата и 87. минуту.

У другом мечу трећег кола групе А2, селекција Чешке је победила Швајцарску 1:0. Србија је на крају освојила друго место у групи са шест бодова, колико има и првопласирана Чешка. Међутим, Чешкој је припала прва позиција због бољег међусобног скора са Србијом.

Србија је у првом колу изгубила од Чешке 2:1, а у другом је надиграла Швајцарску са 2:1. Европско првенство ће бити одржано од 18. до 30. јула у Белгији, а ово је била одлична прилика за наше девојке да се нека српска женска селекција по први пут у историји пласира на неки од завршних турнира.

image