Спорт

Грин отворено о ситуацији са Пулом: Свет је видео мој најгори тренутак, али то је иза нас

Амерички кошаркаш Дрејмонд Грин, у И-Ес-Пи-Еновом мини-документарцу отворено је причао о сукобу и ударању саиграча Џордана Пула, као и како се екипа Голден Стејта опоравила након тог скандала.
Грин отворено о ситуацији са Пулом: Свет је видео мој најгори тренутак, али то је иза насAP © Godofredo A. Vásquez

Грин је на тренингу Голден Стејта прво ушао у вербални, а онда и физички обрачун са саиграчем Џорданом Пулом, којег је потом ударио.

„У првих пар тренутака или минута, иницијално сам био узнемирен и бесан. Нисам размишљао ни о чему другом, већ о оном шта се десило. Онда се прешло на онај део – зашто се ово десило. Различите ствари доводе до тога зашто се десило то што се десило", започиње Грин. 

„Онда, прешло се на то како се осећаш поводом тога и то је природни процес кроз који сам прошао. Када се процесуирало све, било је битно како се неко осећа након тога и како пребродити ситуацију. Потребно је време. Није прошло много како сам се јавно извинио Џордану и његовој породици."

Грин је додао да је знао да ће ситуација изаћи у јавност.

„Ниједног тренутка нисам мислио да ће ово остати у кући, тако је то ових дана. Све дође до медија и све се сазна. Пробудио сам се и сазнао да је видео објављен. Након неког времена, кренуле су реакције људи, али искрено ме за мишљења није превише брига. Како не проводим превише времена на друштвеним мрежама, ја нисам ни свестан колико је све то одјекнуло.  Био сам кући и одмарао са децом, па тако и не знам колико је то постало вирално и колико се о томе писало и причало."

Након четири дана у „егзилу“, Дрејмонд се вратио тренинзима и тренер Кер саопштио је да ће играти у последњој предсезонској утакмици, као и на премијери нове сезоне.

"Не могу да променим шта се догодило, али могу да контролишем шта ће се догађати у наставку и у тој смо ситуацији. Вратио сам се тиму, тренингу и раду и послу, то је нешто што су улоге лидера."

Попут његових саиграча Стефа Карија и Клеја Томпсона, Грин је рекао да победе лече све ране.

„Прстен који нам је дат на почетку сезоне, затворио је поглавље, доказао да смо шампиони и припремио нас за наредно путовање. Тај прстен рекао нам је да смо најбољи на свету, била је то веома емотивна ноћ, која ми је помогла да схватим колико сам спреман да се такмичим, будем део тима, да побеђујем...“

„Рекли су ми да је свет имао прилику да види један од мојих најгорих тренутака, а ја кажем да се тек сад види колико простора за напредак има и колико се ова ситуација може гледати са потпуно друге стране", закључио је Грин.

image
VV inauguration
banner