Спорт

Партизан савладао Задар за 15. узастопну победу у АБА лиги

Кошаркаши Партизана победили су вечерас на гостовању екипу Задра 88:78 (24:15, 25:15, 15:25, 24:23) у оквиру 26. кола АБА регионалне лиге

Црно-бели су боље отворили утакмицу и већ у уводним минутима успели да дођу до девет поена предности.

Домаћа екипа је успевала да смањи разлику, углавном игром на ниском посту али до краја четвртине Партизан је успео да врати девет поена разлике.

Током друге деонице кошаркаши Партизана су се разиграли, поготово са линије за три поена. Игром у транзицији и чвртсом одбраном су наметнули свој ритам и на полувремену вођство црно-белих је износило 19 поена.

У трећој четвртини Партизан је одржавао разлику до два минута пред крај деонице, када на сцену ступају Божић и Дејвис који својим потезима топе разлику противника.

Црно-бели су у нападу били неорганизовани и без концетрације, што је домаћа екипа искористила. Последњих десет минута је донело је још бољу игру Задра али и расположеног Нанелија који је својим поенима одржавао предност своје екипе.

До краја гости су успели да очувају стечену предност и обезбеде тријумф.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Џејмс Нанели са 18 поена и три скока, док је Кевин Пантер додао 15 поена.

У екипи Задра се истакао Хуан Дејвис са 22 поена и осам скокова.

"Задар је град кошарке, атмосфера је била феноменална и користим прилику да се захвалим на заиста лепом дочеку. Задар је изузетно захтеван ривал, са јасним системом игре који је прилилно тешко сломити. Настојао сам да ротацијама одморим играче, поједини момци су добили прилику, искористили је, неки нису, али је најважније да смо победили, да смо стигли до драгоцене победе. Ми немамо времена за одмор. Прва наредна утакмица је најважнија, а нас очекује захтевно гостовање екипи Будућности у Подгорици", истакао је Жељко Обрадовић.

Партизан је први на табели регионалне лиге са 23 победе и два пораза, док је Задар на седмом месту које води у плеј-оф са 11 победа и 15 пораза.

Црно-бели наредни меч играју 21. априла, као одложену утакмицу 22. кола са екипом Будућности.

image