Спорт

Рубљов: Више људи ме зна у Бањалуци него у Монаку

Руски тенисер Андреј Рубљов стигао је у Бањалуку после освајања турнира у Монаку, а потом се упутио на Српска опен, турнир који организује породица Ђоковић, а тамо је и више него срдачно дочекан
Рубљов: Више људи ме зна у Бањалуци него у МонакуGetty © Clive Brunskill / Staff

Приликом уласка у салу за конференције дочекао га је громогласан аплауз којим су га поздравили српски новинари, а сам Рубљов изненађен срдачном добродошлицом узвратио је стидљивим осмехом.

"Хвала на честиткама. Делује ми нереално да сам коначно освојио свој први мастерс. Надам се да ћу се осећати добро. Одмарао сам један дан, ипак сам одиграо само један турнир пре доласка овде. А често играмо један за другим попут Мадрида, па Рима. Надам се да ћу бити спреман. То је део спорта. Бићу одлично", рекао је Рубљов, а потом је рекао да га је добродошлица изненадила, баш као и прошле године на Србија опену.

"Турнир прошле године у Београду је стварно било нешто посебно. Нисам очекивао толику подршку. Заправо уопште је нисам очекивао. Град ме је подсетио на дом због сличног начина живота. Kада сам јуче стигао, видео сам колико људи гледа прве мечеве, људи познају играче који су дошли да играју... Мислим да ме мање људи зна у Монте Kарлу, него овде".

Турнир у Монаку је први мастерс који је Рус освојио у каријери.

"Морао сам дуго да чекам да освојим мастерс. То је већ сада прошлост и циљ је исти као и пре Монте Kарла. Да напредујем, порављам ствари. Допада ми се како играм, све што радим, тренинг, припрема. Осећам да је ово тај пут који сам тражио, а за то ми је било потребно време. Ако се побољшате на тренинзима, то није увек гаранција да ћете добро пролазити у мечевима. Титула у Монаку ми је само дала више самопоуздања", поручио је Рубљов.

image