Спорт

Ђере: Биће велика борба против доброг пријатеља Ћорића

Српски тенисер Ласло Ђере изјавио је да очекује тежак меч против Хрвата Борне Ћорића у осмини финала турнира у Бањалуци - Српска опен

Ђере је у првом колу победио Руса Романа Сафјулина 6:4, 6:2.

Српски тенисер ће се у осмини финала састати са добрим пријатељем Борном Ћорићем, који је био слободан у првом колу.

Ласло је прво сумирао утиске са првог меча у Бањалуци.

"Противник је боље отворио меч, међутим брзо сам се вратио, одмах сам направио брејк. Мало сам био под притиском у првом сету, Сафјулин је углавном имао резултат, али ми је драго што сам завршио други сет без неких компликација", рекао је Ђере на конференцији за медије, преноси званични сајт турнира.

Он је признао да неће имати лак задатак против Ћорића, са којим често тренира заједно.

"Играли смо три пута до сада и сваки пут меч је трајао три сета. Очекујем велику борбу и тежак меч. Борна је сјајан играч, сигурно неће бити лако", додао је Ђере.

Он је ове сезоне има знатно више мечева на шљаци у односу на хрватског тенисера.

"Не знам да ли смем да кажем пред меч шта је кључ за победу. Познајемо се добро, некада тренирамо заједно, добри смо пријатељи, нема пуно тајни. Сигурно ћу направити анализу са тренером. Када има добар дан и сервира добро, онда је баш тешко ретернирати против Борне, што је био случај у Хамбургу. То му је велико оружје. Само треба да направим тактику и стратегију за њега, а друга ствар је да изађем спреман и борбен на терен. Морам и да останем миран у одређеним тренуцима и да једноставно контролишем што је до мене", истакао је Ђере.

Осврнуо се Ђере и на временске услове у Бањалуци.

"Није лако чекати нарочито када је први меч у питању. Оног тренутка кад киша престане морам да будем спреман, јер се брзо излази на терен, а кад је случај са другим и трећим мечом можете бити опуштенији. То је саставни део овог спорта, навикао сам на то. Што се тиче Бањалуке, генерално услови нису баш најидеалнији за мене. Више волим када је топлије, када је шљака сувља, лоптице више одскачу и мало су брже. Мада искрено није било толико лоше у првом мечу. Централни терен је доста брз, очекивао сам спорије лоптице, из претходног искуства са тренинга", објаснио је Ђере.

Он је на крају истакао да се труди да брже завршава поене и додао на томе доста ради.

"Покушавам и даље да завршим поен на мрежи када год ми се укаже прилика. Није међутим баш то нешто што ћу да форсирам превише пута као у прошлости, да се противник брани клизи са једне на другу страну и гађа неке високе слајсеве где бих могао пет пута да вратим поен раније на мрежи. На томе покушавам да радим, некада успевам, некада не. Углавном на сервису и ретерну радим, то је стандардно. У мушком тенису то данас игра велику улогу, добар први и други сервис, као и што мањих лаких грешака", закључио је Ђере.

image
VV inauguration
banner