Спорт

Левандовски поново „решета“, Барселона убедљива против Виљареала

Фудбалери Барселоне убедљиво су на свом стадиону савладали екипу Виљареала са 3:0, у мечу 10. кола Ла Лиге.
Левандовски поново „решета“, Барселона убедљива против ВиљареалаAP © Joan Monfort

„Блауграна“ је напокон одиграла утакмицу која може наговестити излазак из кризе, пошто је више него убедљиво надиграла Виљареал.

Ћавијев тим у огромној мери се мучио и изгледао безидејно у недавном „Ел класику“, као и у два везана дуела са Интером у Лиги шампиона.

Против Виљареала, каталонски тим изашао је са знатно измешаним саставом, пошто након дужег времена, у стартној постави није било Бускетса, Пикеа, као ни Дембелеа и Рафиње.

Кружила је у првих пола сата Барса око гола Виљареала и било је само питање у ком тренутку ће сломити отпор, до тада дисциплиноване одбране гостију.

У размаку од седам минута, Барселона је постигла три гола и тако потпуно преломила меч у своју корист.

у 31. минуту, Педри је послао маестралан пас за Албу, који је утрчавао са леве стране, а потом и оштро убацио лопту у шеснаестерац Виљареала.

Тамо се Левандовски сјајно окреће и матира голмана Руљија за 1:0.

Четири минута касније, Левандовски постиже свој нови гол, овога пута након одличног продора и аситенције Гавија, али је завршница пољског нападача била на највишем нивоу.

Играо се 38. минут када је домаћин постигао и трећи, последњи гол на утакмици.

Феран је одлично са десне стране улазио у средину, заломио чувара, потом проиграо Фатија. који је прво помало неспретно погодио стативу, али је потом петом пребацио лопту преко гол линије.

У другом полувремену, Барселона је чувала лопту у свом поседу, тек понекад претила и стварала шансе, али се резултат није мењао.

Након 10 одиграних мечева, каталонски тим има 25 бодова, што је три мање од лидера на табели, екипе Реал Мадрида.

Виљареал је девети са 15 бодова.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner