Спорт

Леброн зауставио Карија - Лејкерси у драми повели против Вориорса

Екипа из Лос Анђелеса је стигла до "брејка" у Сан Франциску, док је Њујорк изједначио у серији против Мајамија
Леброн зауставио Карија - Лејкерси у драми повели против ВориорсаGetty © Ezra Shaw / Staff

Почеле су полуфиналне серије конференција у плеј-офу НБА лиге, а много узбуђења виђено је и у Калифорнији, и у Њујорку.

У новом плеј-оф окршају Стефа Карија и Леброна Џејмса, први тријумф однели су играчи Лос Анђелес Лејкерса на гостовању Голден Стејту - 117:112 било је за "језераше".

Лејкерси су славили у Сан Франциску након неизвесне завршнице, у мечу у ком су их до победе предводили Ентони Дејвис са 30 поена и Леброн Џејмс са 22, уз 11 скокова. Помоћ су имали у такође расположенима Денису Шрудеру и Дианђелу Раселу, који су додали по 19 поена.

Тандем Стеф Кари - Клеј Томпсон није помогао Вориорсима, а њих двојица убацили су 27, односно 25 поена. И Џордан Пул је додао 21, док је Кевон Луни забележио чак 23 скока. Али Леброн и другови задржали су у финишу мирне руке и стигли до вођства 1:0 у серији.

До прве победе у серији стигли су и Њујорк Никси пред својим навијачима, направивши преокрет у финишу против Мајами Хита - 111:105.

Никси су тако изједначили на 1:1 у серији, након недавне победе Хита, али овог пута су до тријумфа стигли пошто су коначно до вођства дошли на пет минута пре краја сусрета.

У Њујорку су најбољи били Џејлен Брансон са 30, Џулијус Рендл са 25 и Ар-Џеј Берет са 24 поена. У Мајамију су 20 поена пребацили само Кејлеб Мартин (22) и Гејб Винсент (21 поен).

image