Спорт

Након спортског директора, Астон Вила жели и фудбалере Барселоне

Актуелни спортски директор Барселоне Матеу Алемани, 30. јуна ће се растати са каталонским клубом и прећи на исту позицију у Астон Вили, потврдила је "Блауграна". Алемани ће помагати Барси у летњем прелазном року, али исто тако има жељу да неколико фудбалера новог првака Шпаније, доведе у тим из Бирмингема
Након спортског директора, Астон Вила жели и фудбалере БарселонеGetty © Eric Alonso

Фудбалски свет остао је поприлично изненађен чињеницом да ће Матеу Алемани напустити Барселону.

Спортски директор Барсе је човек који је играо главну улогу у многим успесима каталонског тима у последњем периоду.

Између осталог, у периоду највеће финансијске кризе у историји клуба, Алемани је био главни фактор у јачању тима играчима попут Левандовског, Кундеа, Рафиње...

Говорило се да су његови контакти и преговарачке способности вероватно и најбољи на свету у овом тренутку и да је штета што има више него "свезане руке" у Барселони.

Ипак, како су прво пренели каталонски и шпански медији, а потом стигла потврда и из самог клуба, Алемани ће напустити Барселону и појачати Астон Вилу.

Наводи се да је дошло до великог мимоилажења у идејама за наредне сезоне, те се спекулише да су председник Барселоне и њен спортски директор имали велике несугласице око трансфер политике, конкретно враћања Лионела Месија, а потом и задржавања Френкија Де Јонга, Серхија Бускетса, Ђордија Албе и Серђија Роберта.

Европски медији пренели су да ће Алемани у Астон Вили, у којој је тренер његов добар познаник Унаи Емери, имати готово идеалне услове и веома мало ограничен буџет.

Уз спортског директора, Астон Вила би да доведе и неколико фудбалер Барселоне, а међу првим метама су Рафиња, Феран Торес, Ансу Фати, Андреас Кристенсен и Ерик Гарсија.

Сва четворица немају статус "недодирљивих" у Барселони и очекује се да је каталонски клуб вољан да их прода, уколико добије одговарајућу понуду.

image