Спорт

Ђоковић стигао у Рим да брани трофеј - "рањени лав" је најопаснији

Освајач 22 гренд слем трофеја није у правој форми овог пролећа, али ће упркос томе водити битну реч у борби за трофеј у престоници Италије
Ђоковић стигао у Рим да брани трофеј - "рањени лав" је најопаснијиGetty © Julian Finney / Staff

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић стигао је у уторак у Рим где ће покушати да одбрани титулу освојену прошле године и стигне до седмог пехара на мастерсима у главном граду Италије.

Ђоковић је шест пута освајао титулу у Риму, а ове године, због одсуства Рафаела Надала, важи за главног фаворита уз Карлоса Алкараза, који је у недељу освојио Мастерс у Мадриду.

Светски број један је због проблема са лактом пропустио турнир у Мадриду, а у уторак је, одмах по доласку у Рим, одрадио тренинг и почео припреме за мечеве који га очекују на теренима "Форо Италика".

Србин је у Риму слободан у првом колу, а у другом ће, највероватније у петак, играти против победника меча Лука Ван Аш - Томас Мартин Ечевери.

Иначе, чак и ако Ђоковић одбрани трофеј у престоници Италије, по завршетку турнира, њега ће на месту најбољег играча света наследити Карлос Алкараз, који заостаје само пет бодова на последњој АТП листи и није прошле године играо у Риму.

image