Спорт

Реал и Сити без победника - два лепа гола, али све се решава у реваншу

Мадриђани су повели, екипа из Манчестера одговорила у наставку, а на "Етихаду" ће бити одлучен путник у финале
Реал и Сити без победника - два лепа гола, али све се решава у реваншуGetty © Angel Martinez / Stringer

Фудбалери Реал Мадрида и Манчестер ситија ремизирали су 1:1 у првом мечу полуфинала Лиге шампиона на стадиону "Сантијаго Бернабеуу".

У мечу који је много обећавао, виђено је штошта, а посебно су све украсила два сјајна поготка.

Реал је повео у првом полувремену преко Винисијуса, који је после брзе реакције домаћих успео да одлично шутира са дистанце и матира Едерсона.

Сити је узвратио средином другог полувремена када је Кевин де Брујне после грешке Камавинге стигао у посед лопте и са дистанце савладао саиграча из репрезентације Тиба Куртоу.

Стога ће реванш у Манчестеру дати коначну слику ко ће играти у финалу 10. јуна у Истанбулу.

  • 9. мај 2023 • 22:54

    22:54

    Крај утакмице - 1:1!

    Реал Мадрид - Манчестер сити, на крају без победника! Два сјајна гола, Винисијуса и Де Брујнеа, али одлука о финалисти Лиге шампиона пашће наредне седмице!

  • 22:45

    85' - Без шанси после гола

    Изједначио је Сити, али од тада није било много "варница". Сити и даље контролише посед, Реал покушава да припрети, али чини се да све иде ка нерешеном резултату...

  • 22:27

    67' - Гоооол, Манчестер сити за 1:1!

    Стрелац је Кевин де Брујне, још један фантастичан гол на утакмици!

    Није погодио пре 15 минута, али сада јесте, после грешке Камавинге на средини, Сити је дошао у посед, а Белгијанац у свом стилу шутирао, спољним делом копачке. Прелепо!

  • 22:12

    52' - Де Брујне у великој шанси!

    Успева Сити одмах да узврати, искрао се Де Брујне и побегао одбрани Реала, добро је шутирао, али Куртоа успева дланом да сачува мрежу.

    Сјајна одбрана, а да је ово био гол за Сити, вероватно би ВАР морао да реагује да ли је било офсајда приликом додавања за Де Брујнеа.

  • 22:10

    50' - Бензема прети...

    Лепа акција Реала, Родриго и Винисијус су комбиновали са Бенземом, а Француз на крају шутира. Ипак, његов ударац је блокиран и одлази у корнер преко гола.

    Након ударца из угла, гости успевају да се одбране.

  • 22:05

    Почело је друго полувреме

    Да видимо може ли Сити да узврати ударац у других 45 минута.

  • 21:50

    Крај првог полувремена - 1:0 за Реал

    Занимљиво прво полувреме, иако није било много правих прилика.

    Ипак, Реал Мадрид је стигао до вођства после одличног ударца са дистанце Винисијуса. Сити је претио преко Де Брујнеа, а велики посед лопте им није много тога донео до сада.

  • 21:37

    36' - Гоооол, Реал Мадрид води 1:0!

    Винисијус је стрелац, за "експлозију" одушевљења на трибинама! Модрић за Камавингу, овај за Бразилца и потом феноменалан гол из првог шута Реала у оквир гола гостију.

    Фантастична завршница Винисијуса!

  • 21:32

    30' - Повреда Гундогана

    Капитен Манчестер ситија остао је на трави након дуела са Ридигером, који је био груб у тој ситуацији. Након указивања лекарске помоћи делује да ће Немац моћи да настави меч...

  • 21:22

    21' - Доминација Ситија

    Није још било оних најбољих прилика на мечу, али све време доминирају играчи Ситија. Гости имају посед лопте, Ерлинг Холанд је у пар наврата привлачио пажњу и по два-три играча Реала како не би имао простора да буде опасан.

image