Спорт

Муса: Била је ово борба титана, очекивали смо победу од 3:0

Ми смо дали све од себе, они су дали све од себе и ово је била борба два титана. Партизан јесте титан европске кошарке и поновићу, надам се да ћемо се видети поново", рекао је кошаркаш Реал Мадрида Џанан Муса после победе његовог тима (98:94) у одлучујућој петој утакмици плеј-офа Евролиге за пласман на Фајнал-фор у Kаунас
Муса: Била је ово борба титана, очекивали смо победу од 3:0Getty © Mike Ehrmann / Staff

Kошаркаши Реала су после великог преокрета савладали црно-беле на свом терену и славили са 3:2 у четвртфиналној серији.

"Партизан је невероватан. Морају бити поносни на сезону. Ни ми се нисмо надали да ће бити оволико тешко против њих. Знали смо да неће бити лако, али смо мислили да ћемо лакше проћи. На крају је било 50:50, још једном им честитам на сјајној сезони и надам се да се видимо и следеће године. Партизан има сјајну будућност испред себе и надам се да ће овако наставити".

Kада смо дошли у Београд рекли смо да ћемо дати све од себе и да ћемо играти као да нам је последње у животу, додао је кошаркаш из БиХ.

"Вратило нам се то. Нисмо имали много филозофије. Нисмо много тога мењали, осим зонске одбране. Након што смо је променили, Партизан се није снашао у прве две утакмице али ето на овом мечу су казнили све".

Партизан је испустио две меч лопте на свом терену, чиме је Реал постао први тим који се вратио после заостатка од 0:2 у плеј-оф серији.

"У оном "паклу" победити две утакмице није једноставно. Поготово то урадити у два дана са оваквим тренером каквог они имају. На овом мечу је Пантер показао каква је величина од играча. Честитао сам му на свему што је урадио у овој серији. Били су ово сјајни мечеви, верујем да су гледаоци уживали и мислим да смо подигли популарност ове лиге", рекао је Муса и поновио да је мало ко очекивао овакав расплрет догађаја.

"Изгубити 3:2 од Реала. Па ево ја играм за Реал и не желим да нас превише нешто уздижем, али треба бити реалан, овај клуб је увек на Фајнал-фору. Ми смо мислили да ћемо победити са 3:0, нажалост нисмо. Много смо се уморили, много смо се напатили. Рекао сам већ, утакмица је могла отићи и на другу страну али је отишла на нашу, на сву срећу. Желим срећу Партизану у плеј офу АБА лиге и надам се да ћемо се видети следеће сезоне у Евролиги."

Противник Реал Мадриду у полуфиналу Евролиге биће Барселона.

"Биће занимљиво у "Ел класику". Победили смо их већ ове сезоне, победили су и они нас. Детаљи ће одлучити", закључио је Муса.

image
VV inauguration
banner