Спорт

"Душан Влаховић је као Луис Суарез - снажан, арогантан и покварен"

Некадашњи саиграча српског репрезентативца упоредио га је са легендарним нападачем Барселоне и Уругваја
"Душан Влаховић је као Луис Суарез - снажан, арогантан и покварен"Getty © Valerio Pennicino / Stringer

Фудбалер Лос Анђелес Галаксија Мартин Касерес говорио је утакмица полуфинала Лиге Европе у којима се састају његова два некадашња клуба, Јувентус и Севиља.

Уругвајац је своје најбоље године каријере провео у тим клубовима, а уочи тих сусрета, коментарисао је и српског нападача Душана Влаховића.

"Пре свега морам да кажем да ми је драго што су вратили Јувентусу оних 15 бодова. И даље, сматрам да би трофејем Лиге Европе била спашена сезона. Нама је измакао 2014. године, сада би могло то да се врати. Биће добра утакмица. Мислим да су 'бјанконери' бољи од Севиље, која је такође успела да се опорави од веома компликоване сезоне", рекао је Касерес.

Посебно се осврнуо на звезду Јувентуса, Душана Влаховића са којим је играо заједно у Фјорентини.

"Играли смо заједно у Фиренци, па могу да вам из прве руке кажем да је веома снажан. Срећан сам што га видим у дресу Јувентуса, иако је дао мање голова ове сезоне него прошле. Не доводи се у питање његов квалитет. Он је једна од оних деветки које су помало арогантне и покварене на мени омиљени, најбољи могући начин. Душан има другачије карактеристике од Луиса Суареса, али духом су исти. На подијуму је са најбољим нападачима Серије А, Виктором Осименом и Оливијем Жируом. Мада, Јуве има још много квалитетних фудбалера, почев од Анхела ди Марије, против којег сам играо много пута, чак и са репрезентацијом. Он је прави шампион", истакао је Мартин Касерес.

Влаховић је ове сезоне постигао 13 голова на 38 утакмица у дресу Јувентуса, а прва утакмица Јувентуса и Севиље на програму је у четвртак од 21.00 час.

image