Спорт

Обрадовић: Окрећемо се примарном циљу - АБА лиги

Тренер кошаркаша Партизана, Жељко Обрадовић, рекао је да су црно-бели спремни за четвртфиналну серију АБА лиге
Обрадовић: Окрећемо се примарном циљу - АБА лиги© Dusan Milenkovic/ATAImages

Након испадања из Евролиге, Партизан очекују обавезе у регионалној лиги, где ће у четвртфиналној серији играти против СЦ Дербија.

"Примарни циљ који смо имали је освајање АБА лиге и у потпуности смо посвећени изазовима који нас очекују. Играмо против екипе која је показала да не смемо да је потценимо и која је и ове и прошле сезоне показала да уме да буде незгодна", рекао је Обрадовић на конференцији за медије у Београду.

На питање да ли је екипа спремна да се "пребаци" са Евролиге на АБА лигу, Обрадовић нема дилему.

"За мене је Евролига завршена прича, ни са ким више не причам о ономе што се десило, сви смо се окренули новом циљу. Замолио сам људе из стручног штаба и играче да се не враћамо на Евролигу и да размишљамо само о ономе што нас чека. Претпостављам да ћемо бити на нивоу мотивације као и до сада, а можда чак и мотивисанији, поготово јер су имали доста дана да се припреме. Поштујемо противника, али желимо да кренемо победом почнемо плеј-оф", истакао је Обрадовић.

На питање о кадровској ситуацији, осим раније оперисаног Алексе Аврамовића, сви су остали у строју, чак и Урош Трифуновић који је на тренинг изашао са заштитном маском на лицу.

"Трифуновић је добио јуче један ударац на тренингу у жару борбе, али је спреман и биће у саставу", додао је тренер Партизана.

Данило Анђушић сматра да је екипа спремна за изазове у финишу регионалног такмичења.

"Враћамо се на АБА лигу, што је и био наш превасходни циљ од почетка сезоне. Сутрашњи противник је у два меча против нас ове сезоне показао да не смемо да се опустимо", додао је Анђушић.

Прва утакмица четвртфинала плеј-офа АБА лиге између Партизана и СЦ Дербија биће одиграна сутра од 19 сати у дворани "Александар Николић". Други меч биће одигран 18. маја у Подгорици.

image