Спорт

Директор Шахтјора: Избаците Иран са Мундијала и дајте место Украјини

Директор Шахтјора, Сергеј Палкин, сматра да би било праведно да Фифа избаци Иран са Светског првенства у Катару, а да његово место заузме Украјина.
Директор Шахтјора: Избаците Иран са Мундијала и дајте место Украјини© Artur Widak / NurPhoto via Getty Images

Палкин се огласио на друштвеним мрежама и затражио да репрезентација Ирана буде избачена са Светског првенства у Катару, а да њено место заузме селекција Украјине.

„Док ће се иранско руководство забављати гледајући национални тим на Светском првенству, Украјинци ће гинути од иранских дронова и иранских ракета“, написао је Палкин на Фејсбуку.

Украјински званичници, као и званичници САД, тврде да Русија користи иранско оружје у рату, што је демантовао портпарол Кремља, Дмитриј Песков, рекавши да Русија користи искључиво оружјке домаће производње.

Палкин захтева од Фифе и међународне заједнице да избаци репрезентацију Ирана са Светског првенства, због директног учешћа те државе у терористичким нападима на Украјинце“.

Он је рекао да је украјинска селекција доказала да је вредна наступа у Катару и тврди да би било праведно - историјски и спортски, да заузме место Ирана.

Украјина није успела да изори пласман на Мундијал у Катару, пошто је у финалу баража поражена од Велса у Кардифу, а последњи пут је играла на Светском првенству 2006. године.

image