Спорт

После 25 година: Балтика се вратила у Премијер лигу Русије

Калињинградска „Балтика“ пласирала се у Премијер лигу Русије први пут од 1998. године, што је спортска вест дана у Русији
После 25 година: Балтика се вратила у Премијер лигу Русије© FK Baltika

Фудбалери владикавказске „Аланије” одиграли су нерешено (0:0) са тољатијским „Акроном” у мечу 32. кола Прве лиге, чиме је калињинградска „Балтика” на крају сезоне омогућила пласман у Премијер лигу Русије.

„Аланија” је са 56 бодова трећа на табели и у преостала два кола више неће моћи да сустигне прву „Балтику” (64 бода). Тако екипа из Калињинграда, којој су остале још три утакмице, неће пасти испод другог места.

На крају сезоне две најбоље екипе добиће директан пасман у Премијер лигу Русије. Тренутно је други на табели казански „Рубин” (62).

„Балтика“ ће се после 25 година вратити у прву лигу руског фудбала, а део овог историјског успеха је и српски фудбалер Никола Радмановац, као и Иван Остојић, док из БиХ наступа Гедеон Гузина, а боје Црне Горе брани Младен Кашћелан.

Тим из Калињинграда игра на прелепом стадиону изграђеном  за потребе Светског првенства у фудбалу, које се 2018. године одржало у Русији.

image