Спорт

Матеус: Бајерн не може овако да настави, мора да се направи ревизија

Легендарни фудбалер и бивши тренер Партизана имао је јасну поруку након болног пораза Бајерна од Лајпцига
Матеус: Бајерн не може овако да настави, мора да се направи ревизијаGetty © Matthias Hangst / Staff

Некадашњи фудбалер Бајерна Лотар Матеус изјавио је да је руководство клуба из Минхена направило велики број грешака у претходне две сезоне, преноси "Билд".

Руководство Бајерна је пре два месеца изненада сменило тренера Јулијана Нагелсмана, а на његово место је стигао Томас Тухел.

Бајерн је потом елиминисан у четвртфиналу Лиге шампиона од Манчестер ситија, док је прошлог викенда изгубио прво место на табели Бундеслиге, пошто је на свом терену поражен од Лајпцига (1:3). Бајерн се коло пре краја првенства налази на другом месту на табели са два бода мање од првопласиране Борусије из Дортмунда. Такође, Баварци су елиминисани и у четвртфиналу алу Купа Немачке од Фрајбурга (1:2).

"Бајерн не може овако да настави. Мора да се направи ревизија и мора да буде последица на терену и ван њега. Без обзира на то како се ко зове и коју позицију игра. Ово није Бајерн. Направљено је превише грешака у свим сферама. Не само ове сезоне већ и прошле", рекао је Матеус.

Клуб је у летњем прелазном року на појачања потрошио 137.500.000 евра.

"Питање је да ли ово стварно играчи за Бајерн. Нисам то видео у другом полувремену против Лајпцига. Већ недељама говорим да играчи морају да покажу кохезију, да се идентификују са клубом", закључио је Матеус.

Бајерн ће у последњем колу Бундеслиге гостовати Келну, док ће Борусија дочекати Мајнц.

image