Спорт

Тухелов долазак у Бајерн је све упропастио: Не знам како нам се ово десило

Актуелни шампион Немачке је у последњих месец и по дана елиминисан из два куп такмичења, а сада би могли да остану и без титуле првака државе
Тухелов долазак у Бајерн је све упропастио: Не знам како нам се ово десилоGetty © Alexander Hassenstein / Staff

Фудбалери Бајерна доживели су у суботу тежак пораз на својој "Алијанц арени" од Лајпцига (1:3) и тако пружили могућност Борусији Дортмунд да им са две победе у последња два кола преотме трофеј и прекине деценијску владавину Бавараца у Бундеслиги.

А све то приписује се новом тренеру Бајерна Томасу Тухелу, који је на том месту први меч водио 1. априла и од тада успео да практично све упропасти.

Многи су у Немачкој били изненађени када је управа клуба из Минхена отпустила Јулијана Нагелсмана иако је водила у домаћем првенству и имала пред собом мечеве у четвртфиналима Лиге шампиона и Купа Немачке.

Али од доласка Тухела, Манчестер сити их је до ногу потукао у Лиги шампиона, а Фрајбург их избацио из националног купа. Сада би и Дортмунд могао да им преотме "салатару" јер све држе у својим рукама.

"Ако изгубимо титулу ја ћу бити одговоран, нећу тражити изговоре и покушаћу да будем знатно бољи следеће сезоне. Да је све било добро пре мене, Бајерн не би мењао тренера", изјавио је Тухел након болног пораза.

"Овај пораз има везе само са нама самима. Када нико не жели лопту и када сви престану да се крећу, онда изгледа како је Лајпциг био добар. Када изгубим, желим да изгубим од бољег тима, или макар од оног у бољој форми тог дана, а не зато што нам је игра измакла из руку. Не можете да сагињете главу, морате да радите оно што је неопходно. Добро смо почели, повели, а онда после 30 минута престали да играмо. У другом полувремену нас није било. Немам објашњење за ово што нам се десило", рекао је немачки стручњак.

image