Спорт

Финале Купа Србије – Звездина нова дупла круна или други трофеј за Чукарички?

Завршни дуел најмасовнијег фудбалског такмичења у Србији на програму је од 21 сат на стадиону "Рајко Митић"
Финале Купа Србије – Звездина нова дупла круна или други трофеј за Чукарички?© Dusan Milenkovic/ATAImages

Фудбалери Црвене звезде и Чукаричког састају се у финалу Купа Србије, у борби за трофеј који су оба клуба освајала у скоријој прошлости.

Црвено-бели имају прилику да трећу годину узастопно заврше са дуплом круном, пошто су претходно већ обезбедили титулу у Суперлиги Србије. С друге стране, Чукарички је 2015. године освојио, до сада, једини трофеј у Купу.

Дуел ће бити игран на нашем највећем стадиону, на којем се очекује већина Звездиних навијача.

"Очекујем добру утакмицу, термин је европски, да се полако привикавамо на оно што екипу очекује на јесен. Ривал је млада и полетна екипа, жељна доказивања и борбе за преостали трофеј у сезони, рекао је тренер Црвене звезде Милош Милојевић.

"Верујем да ће моји играчи бити одговорни и пред пуном 'Мараканом' освојити Куп Србије."

Звезда је ове сезоне остварила три победе против Чукаричког, али Милојевић сматра да то у финалу Купа није никаква предност.

"Куп је најмасовније такмичење где и мањи тимови из нижих рангова виде своју шансу и иду преко максималних могућности. Кад спустите гард и нисте на максимуму, то може да буде проблем и зато позивам на опрез и одговорност", закључио је Милојевић и најавио да ће на терен извести најјачи тим.

Његов колега на другој страни Душан Керкез препустио је ривалу улогу фаворита.

"Очекује нас празник фудбала, Звезда је свакако фаворит због свега што је урадила ове године, освојила титулу,  али то не умањује наш успех и верујем да имамо шансе да освојимо трофеј", истакао је Керкез.

"Брђани" ће поново играти на гостујућем терену, као што је то био случај током читавог такмичења.

"Све утакмице смо до сада играли у гостима, све победили, без примљеног гола. Сад нас чека финале, једна утакмица, аутсајдери смо, али сигурно ћемо бити бољи него на претходним утакмицама. Даћемо све од себе, овакве прилике се пружају можда једном у животу и да пробамо да освојимо трофеј", додао је Керкез.

Чукарички, који је пре осам година освојио трофеј победом у финалу против Партизана, такође на стадиону "Рајко Митић", играће без тројице позајмљених играча Звезде (Зоран Поповић, Радован Панков, Владимир Лучић), суспендованог Самбу Сисока и повређених Стефана Ковача и Ибрахима Ндајеа.

image