Спорт

Милојевић пред финале Купа: Звезда не слави унапред, у фудбалу је све могуће

Тренер црвено-белих уверен је да његови играчи могу да освоје још једну "дуплу круну"
Милојевић пред финале Купа: Звезда не слави унапред, у фудбалу је све могуће© Dusan Milenkovic/ATAImages

Очекујем добру утакмицу, термин је европски, да се полако привикавамо на оно што екипу очекује на јесен. Ривал је млада и полетна екипа, жељна доказивања и борбе за преостали трофеј у сезони, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић уочи финала Купа Србије против Чукаричког.

Звезда у четвртак од 21.00 на стадиону "Рајко Митић" дочекује Чукарички и жели да освоји трећу узастопну дуплу круну.

"Верујем да ће моји играчи бити одговорни и пред пуном Мараканом освојити Куп Србије", истакао је Милојевић на конференцији за медије.

Он ће на крају сезоне напустити Звезду, а на питање да ли за нечим жали кроз осмех је рекао:

"Жао ми је што нисам освојио Лигу Европе. Шалу на страну, немам жал, ни задршку, то је мало патетично, а ја нисам такав. Урадили смо доста тога доброг и у погледу напретка игре, али и афирмације играча у смислу пружања шансе младима, констатност игара, упркос томе што нам првенство није Ла Лига или Серија А, али 35 кола да будете непоражени, уз шест Декијевих утакмица, то је импозантна бројка. Није први пут, било је и пре две године, али је показатељ стабилности."

Звезда је ове сезоне остварила три победе против Чукаричког, али Милојевић сматра да то у финалу Купа није никаква предност.

"Куп је најмасовније такмичење где и мањи тимови из нижих рангова виде своју шансу и иду преко максималних могућности. Кад спустите гард и нисте на максимуму, то може да буде проблем и зато позивам на опрез и одговорност", закључио је Милојевић и најавио да ће на терен извести најјачи тим.

image