Спорт

Ћави: Барселона чини све да врати Месија, али сада зависи од њега

Каталонци желе да после две године поново удруже снаге са званично најбољим фудбалером света
Ћави: Барселона чини све да врати Месија, али сада зависи од његаGetty © Michael Regan / Staff

Тренер фудбалера Барселоне Ћави Ернандез изјавио је да само од аргентинског репрезентативца Лионела Месија зависи да ли ће да настави каријеру у каталонском клубу, преносе шпански медији.

Меси је од 2000. до 2021. године играо за Барселону, али је онда због тешке финансијске ситуације у каталонском клубу одлучио да настави каријеру у Пари Сен Жермену. Аргентинац има уговор до 30. јуна са француским клубом.

"Све зависи од њега, ако жели да се врати у Барселону, ми ћемо као клуб да учинимо све да му то омогућимо. Сигуран сам да би нам доста помогао, али у оваквим ситуацијама постоје неки други проблеми као што су финансије. Питање и какву плату жели Меси. Навијачи желе да се врати и скандирају његово име. Сада је све на њему", рекао је Ћави у разговору за "ТВ3".

Он је истакао да је имао тешке разговоре са Ђераром Пикеом и Ђордијом Албом.

"Увек је тешко када морамо да донесемо одлуку која је у супротности са жељама играча. У једном тренутку сам морао да кажем Пикеу да неће бити у првом плану. Било ми је тешко да спавам после разговора са Пикеом због чињенице да смо доста тога прошли заједно. Када је у питању Алба имао сам осећај да сам га изневерио као пријатељ, али екипа је увек на првом месту. Алба се наљутио, ја га разумем. Касније смо разговарали и рекао je да ће да буде фокусиран 100 одсто. Тако је и било", додао је тренер Барселоне.

Барселона је ове сезоне освојила титулу у Ла Лиги, али се није прославила у Лиги шампиона и Лиги Европе.

"Један од најгорих осећаја у тренерској каријери је било сазнање да нисмо били конкурентни у Европи. То је важна ствар и питање које ћемо морати да решимо. Морамо да се појачамо да би били конкурентни", закључио је Ћави.

image