Спорт

Дивац: Србија на Мундобаскету може да нас обрадује, имамо добру екипу

Некадашњи шампион света са СР Југославијом верује да селекција Светислава Пешића може да оствари добар резултат на предстојећем Светском првенству
Дивац: Србија на Мундобаскету може да нас обрадује, имамо добру екипу© Antonio Ahel/ATAImages

Легендарни српски кошаркаш Владе Дивац изјавио је да верује да репрезентација Србије има квалитет да оствари добар резултат на предстојећем Светском првенству, које ће од 25. августа до 10. септембра бити одржано у Јапану, Индонезији и Филипинима.

Србија ће на Мундобаскету играти у групи Б са Јужним Суданом, Кином и Порториком.

"Мислим да имамо добру екипу, надам се да ће сви пре свега да буду здрави. Верујем да имају квалитет да нас обрадују као што су то и раније чинили", рекао је Дивац.

Он је истакао да ће у великом финалу НБА лиге навијати за Денвер и Николу Јокића. Кошаркаши Денвера ће се у финалу састати са Мајамијем.

"Сви навијамо за Николу, имао сам прилике неколико пута да га гледам уживо у овогодишњем плеј-офу. Држимо му палчеве и надамо се да ће нас пре свега због себе, а и нас, обрадовати", додао је некадашњи српски кошаркаш.

Владе Дивац, актуелни репрезентивац Србије Богдан Богдановић, америчка кошаркашица Таж Меквилијамс и кошаркаш Ајзеа Остин, у друштву амбасадора САД Кристофера Хила, посетили су у среду школу "20. октобар" на Новом Београду и дружили се са школарцима. Догађај под називом "Малим корацима до великих звезда" организовали су амбасада САД у Београду и Фондација "Ана и Владе Дивац", поводом обележавања јубилеја 100 година кошарке у Србији.

"Сто година је дуг период. Ја сам средња генерација, а имамо и млађе и старије генерације. Нажалост заборавили смо на неке старије генерације. Морамо да захвалимо њима на свему што су урадили 60-их, 70-их година прошлог века. Промовисали су овај спорт у свету и били једна од најбољих нација у овом спорту. Надам се да ће и ове млађе генерације кренути истим путем и донети нам медаље, као што су то радиле генерације пре њих", закључио је Дивац.

image