Спорт

Још један српски тренер добио ангажман у Русији: Арсић преузео тим Јенисеја

Србин Јовица Арсић постао је главни тренер краснојарског „Јенисеја”, наводи се на сајту кошаркашког клуба. Детаљи уговора са 54-годишњим стручњаком нису прецизирани
Још један српски тренер добио ангажман у Русији: Арсић преузео тим Јенисеја© Pres služba BK

"Задовољство ми је што могу да вам представим нашег новог тренер. Арсић је савршен за наше задатке. Он зна да ради са малим буџетом и још увек постиже резултате. Његово искуство са младим играчима је непроцењиво и важно за нас док градимо нови тим. Подмладићемо састав. Сигуран сам да ће тренер бити мотивисан, јер за њега је рад у једној од најбољих лига Европе корак напред у каријери. Спремни смо да га подржимо у свим стварима и гледамо напред. За успеша почетак нове сезоне", рекао је директор клуба Владимир Петроковски.

Под вођством Арсића, тим Лукоил-Академик је три пута постао првак Бугарске. Последњи ангажман имао је у бугарском кошаркашком клубу Балкан, на чијем је челу био од 2019. до 2021. године.

Од 2007. до 2009. радио је као селектор репрезентације Македоније са којом је изборио пласман на Евробаскет 2009, тек други пут у историји те земље.

Пре тога, 2001. године, као помоћник селектора репрезентације Југославије Светислава Пешића, постао је освајач златне медаље на Европском првенству које је одржано у Турској, а 2021. године радио је са репрезентацијом Србије.

Јовица Арсић је рођен 3. новембра 1968. године у Лесковцу у Србији.

image