Спорт

Тен Хаг: Показали смо да знамо да побеђујемо Сити

У суботу се игра велико финале ФА купа Енглеске у коме се први пут у историји састају градски ривали Манчестер сити и Јунајтед
Тен Хаг: Показали смо да знамо да побеђујемо СитиGetty © Matt McNulty / Stringer

Менаџер Манчестер јунајтеда Ерик Тен Хаг сматра да је његов клуб већ показао да зна како да победи градског ривала.

"Наш циљ данас је исти као и увек: победити. Не борите се из рунде у рунду да бисте дошли до финала купа само да бисте могли да уживате у лепом дану; када једном стигнете до финала, онда морате дати сваки део своје енергије како бисте били сигурни да ћете напустити Вембли са трофејем.

Ово је фантастична прилика за ову групу играча да освоје наш други трофеј ове сезоне и створе нови тренутак историје за овај велики фудбалски клуб. Ако се држимо нашег плана игре, следимо своја правила и црпимо додатну снагу од наших невероватних навијача, онда имам пуно поверења да данас можемо да остваримо циљ и направимо још један велики корак напред на нашем заједничком путу.

Снажна веза која се развила између овог тима и наших навијача је једна од најважнијих ствари ове сезоне, а та веза ће бити важнија него икада на Вемблију док се такмичимо у финалу ФА купа са Пепом Гвардиолом и Манчестер ситијем.

Знамо да ћемо морати да будемо најбољи против одличног противника. Већ смо показали да смо способни за ово, јер је победа у Премијер лиги над Ситијем у јануару била једна од наших најбољих утакмица до сада ове сезоне. Дакле, знамо шта је потребно, знамо стандарде које морамо да постигнемо.

Са сигурношћу могу да кажем да Пепа не очекује нимало лака утакмицу овог поподнева јер смо више пута показали да имамо способност да правимо проблеме сваком тиму", поручио је Тен Хаг у званичном програму уочи меча.

Финале ФА купа Енглеске између Манчестер ситија и Јунајтеда на програму је од 16 сати.

image