Спорт

Јокић водио Нагетсе до новог брејка, Денвер на корак до титуле у НБА лиги!

Предвођена најбољим српским кошаркашем, франшиза из Колорада сада има три меч лопте да први пут у историји освоји трофеј "Лери О'Брајан"
Јокић водио Нагетсе до новог брејка, Денвер на корак до титуле у НБА лиги!Getty © Megan Briggs / Stringer

Кошаркаши Денвера направили су нови брејк на Флориди и повели 3-1 у победама над Мајамијем, у великом финалу НБА лиге.

Нагетси су на крилима Јокића дошли на корак до највећег успеха у од настанка клуба, победом у четвртом мечу резултатом 108:95.

Момак из Сомбора није блистао како уме, остао је без трипл-дабла, највише због чињенице да је почетком четврте четвртине зарадио пету личну грешку и морао је на клупу, али и повреде скочног зглоба из ране фазе утакмице.

Међутим, и поред тога, али и упркос нешто слабијој шутерској вечери, одиграо је веома добру партију.

На терену је провео нешто више од 37 минута и за то време постигао 23 поена (8/19 из игре, 3/7 тројке), имао 12 скокова, четири асистенције и по три блокаде, украдене и изгубљене лопте.

Ни ово вече није могло без исписвања историје, па је тако српски репрезентативац постао први играч који је у једном плеј-офу имао 500 поена, 250 скокова и 150 асистенција.

Ниједан кошаркаш пре Јокића није успео да дође до ових бројева у једном плеј-офу, што само показује колико доминира момак из Сомбора у последња два месеца.

Екипа Мајка Мелоуна је од старта дуела имала предност и сјајном одбраном угушила нападе ривала.

Ни Џамал Мареј није био на досадашњем нивоу (15 поена и 11 асистенција, уз шут из игре 5/17), али је Денвер у тим тренуцима показао да није екипа која се ослања само на двојицу играча.

Посебно се истакао Ерон Гордон, који је 15 поена постигао у другој четвртини и на крају био најефикаснији са 27, уз седам скокова и шест асистенција.

Није Мајами успевао да се разигра, трећи пут у финалној серији "грумење" их је свело на 95 и мање поена, па се полако спрема велика фешта у Колораду.

Велику улогу у победи имао је и Брус Браун са 21 поеном, укључујући и тројку на минут до краја, којом је отклонио сва питања око победника.

На другој страни, најбољи је био Џими Батлер са 20 поена, док је Бем Адебајо забележио дабл-дабл (20 поена и 11 скокова).

Серија се сада враћа у Денвер, где ће Нагетси прву прилику да освоје шампионски прстен имати у ноћи између понедељка и уторка по средњоевропском времену.

image