Спорт

Србија без Душана Мандића - ватерполисти жестоко ослабљени на Светском првенству

Ватерполо селекција Србије на трофејног играча неће рачунати ни у квалификацијама за Европско првенство ни на финалном турниру Светског купа
Србија без Душана Мандића - ватерполисти жестоко ослабљени на Светском првенствуGetty © Adam Pretty / Staff

Српски ватерполиста Душан Мандић неће током лета играти за национални тим, изјавио је председник Стручног савета Ватерполо савеза Србије (ВСС) Југослав Васовић.

Васовић је у подкасту "Под капицом" објавио да селектор Србије Урош Стевановић неће моћи да рачуна на Мандића у наредном периоду.

"Мандић није на припремама и на сопствени захтев ослобођен је свих акција овог лета. Мандић је још раније написао писмо у којем каже, да после свега што се догађало, није ни физички ни психички спреман за напоре које траже такмичења у Истанбулу, Лос Анђелесу и Фукуоки. Додао је да је спреман да се после тога стави на располагање селектору за све што нас чека у наредној години. Прихватили смо и идемо даље", рекао је Васовић.

Мандић је после неуспеха Новог Београда у Регионалној лиги, одстрањен из клуба због чега је пропустио је финиш сезоне. Он ће наставити каријеру у Ференцварошу.

Србију у наредном периоду очекују квалификациони турнир за Европско првенство, финални турнир Светског купа у Лос Анђелесу и Светско првенство које се одржава у Фукуоки.

image