Спорт

За Мекинроа је Ђоковић највећи: Људи не схватају, нико то не ради као Новак

Бивши амерички тенисер и некадашњи селектор Дејвис куп селекције САД схватио је у чему Новак Ђоковић има предност у односу на било ког другог тенисера
За Мекинроа је Ђоковић највећи: Људи не схватају, нико то не ради као НовакGetty © Clive Brunskill / Staff

Патрик Мекинро, брат легендарног Џона Мекинроа, одушевљен је успесима Новака Ђоковића, након што је српски тенисер прошлог викенда освојио Ролан Гарос и стигао до 23. гренд слема у каријери.

Сада је Ђоковић рекордер по броју освојених гренд слемова, испред Рафаела Надала и Роџера Федерера, а некада трећи дубл играч света све је помно пратио.

"Новак има посебну способност која је део разлога зашто је он највећи у историји – разуме када треба да буде агресиван, када неутралан, када да се брани, када да одигра слајс, када да оде на мрежу, а када да ризикује на другом сервису", рекао је некада 28. играч света у синглу.

"Не постоји човек који се боље прилагођава од њега на било шта што се догађа. Причао сам са људима из спорта који воле да гледају Роџера, као и сви ми. Надал има свој интензитет. Како Ђоковић може да буде тако добар? Они то не виде и не схватају тенис – не разумеју основе, технику, способност да оцениш како да удариш, са 55 посто или 95 посто снаге, и све између."

Американац је као Новакову велику снагу истакао способност да најбољу игру пружи када је најважније.

"Јесте да је губио у финалима слемова, али побеђивао је своје ривале чешће него они њега. Да би се добио Новак, мораш да будеш у свом апсолутно најбољем издању – никада неће одиграти лош меч на великој позорници. Никада. На три добијена сета је физички вероватно најбољи икада, али и има толико начина да игра, те током дугог меча то окреће у своју корист", закључио је Патрик Мекинро.

image