Спорт

Ивановић: Молим навијаче да покажу да смо другачији

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је пред трећу утакмицу финала АБА лиге против Партизана, да његов тим мора да покаже јаку одбрану и течан напад
Ивановић: Молим навијаче да покажу да смо другачији© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде у недељу од 20:30 часова дочекују екипу Партизана у трећој утакмици финалне серије плеј-офа АБА лиге.

Црно-бели тренутно воде у серији са 2-0 и као гости имају прву меч лопту.

"Биће тешко, као и свака утакмица финалне серије. Партизан игра са много самопоуздања искористили су предност домаћег терена, имали у појединим играчима попут Смаилагића и Анђушића додатне адуте", почео је Ивановић.

"Ми, са друге стране морамо да дамо максимум у ономе што смо играли најбоље ове сезоне, а то су изузетно јака одбрана, течан напад и велика енергија."

Још једном је искусни стручњак позвао навијаче да подрже клуб на фер и спортски начин.

"Знам да ће нам наши навијачи дати велику подршку у недељној утакмици, увек је било тако и много значи, само их молим да навијају спортски и коректно, да не бацају ништа на терен, да не вређају никога, да заиста покажемо да смо другачији и да нам помогну искључиво навијањем са трибина", констатовао је Ивановић.

Крило црвено-белих Стефан Лазаревић додао је да екипа мора да елиминише неке недостатке из прве две утакмице.

"Трећа утакмица у серији, идемо корак по корак са жељом да победимо у трећој и продужимо серију. Сада ћемо имати наше навијаче као огромну подршку", истакао је Лазаревић.

"Ипак, на прво месту треба да елиминишемо неке недостатке из прве две утакмице, одиграмо још чвршће, агресивније и дођемо до циља, а први је победа у трећој утакмици. Наши навијачи знају да препознају важан тренутак, овај јесте важан, нисмо били у овој ситуацији да смо крајем јуна у оваквој серији, са оволиком паузом, сада и у резултатском заостатку", закључио је Лазаревић.

image