Спорт

Марина Маљковић после пораза од 40 разлике: Ово је реалност

Кошаркашице Србије поражене су у Љубљани у четвртфиналу Европског првенства од селекције Белгије са убедљивих 93:53
Марина Маљковић после пораза од 40 разлике: Ово је реалност© FIBA

Европа ће тако добити новог шампиона, пошто "лавице" нису успеле да одбране трон.

Селекторка Марина Маљковић изјавила је за "Спортклуб" да је овакав исход реалност и јасно осликава ситуацију у којој се њен тим налази.

"Екипа Белгије је велики фаворит и имају најбољу играчицу Европе која апсолутно доминира и потпуно заслужено су дошли до ове победе", почела је Маљковићева.

"Ово је реалност. Оне су нас, као ми онда Словачку, спустиле на земљу још у првој четвртини и уз то имале 60 одсто за три поена, а ми све промашили. Тешко је причати о било чему када изгубиш 40 разлике. Честитам Белгији, јасно је зашто су главни кандидати за злато."

Нагласила је да није постојала шанса да Србија победи.

"Тешко је. Имамо играчице које су већ играле велика такмичења и шок је када си свестан да немаш више тај неки тим који може да добија овакве утакмице. У сваком случају честитам им, а могле смо да будемо боље и јако је ружно да изгубите са оваквом разликом. Мислим да је свима јасно да није постојала никаква шанса да Србија победи."

Србији сада следи борба за пласман у квалификације за Олимпијске игре, у које иду првих пет екипа, односно првих шест ако Францускиње прођу у полуфинале, јер оне као домаћин имају директан пласман.

Наш тим ће у суботу играти против пораженог из четвртфинала Француска – Црна Гора, а у случају победе у недељу ће имати меч за пето место.

image