Спорт

Меси се вратио кући и украо шоу човеку који је био ноћна мора Србији

После 14 година најбољи фудбалер света заиграо је на стадиону клуба у којем је поникао и добио добродошлицу какву није ни херој у чију је част утакмица организована
Меси се вратио кући и украо шоу човеку који је био ноћна мора Србији© Tanjug/AP Photo/Nicolas Aguilera

Лионел Меси увеличао је опроштај Максија Родригеза, човека који се опростио од активног играња фудбала и који ће српским навијачима заувек остати у лошем сећању, након невероватне партије на Светском првенству у Немачкој 2006. године.

Родригез је на Мундијалу у Немачкој разбио тадашњу Србију и Црну Гору са два поготка (6:0), на утакмици на којој је баш Меси дебитовао на светским првенствима.

Скоро две деценије касније некадашњи фудбалер Еспањола, Атлетико Мадрида, Ливерпула и Пењарола, окупио је фудбалске легенде на стадиону клуба у којем је и он започео каријеру – Њуелс Олд Бојса.

Здање које носи име чувеног Марсела Бјелсе било је испуњено до последњег места, на терену су се појавила велика имена, али је за локалце једно било највеће.

Када је Меси, још у тренерци, закорачио на траву, светла су се угасила, а блицеви на мобилним телефонима упалили. Његов 36. рођендан улепшан је бакљадом, ватрометом и снажном поруком са трибина.

"Сад видиш, ово је твоја кућа, можеш да се вратиш", поручили су му навијачи Њуелса.

Он им се одужио и већ у првом полувремену забележио хет-трик, а сва три гола су била изузетно атрактивна – први из слободњака, други из волеја, а трећи мајсторским лобом.

Резултат у утакмици аргентинске репрезентације и легенди Њуелс Олд Бојса је, наравно, био у другом плану, а црвено-црни су на крају победили 7:5.

Макси је одиграо по полувреме за оба тима, за сваки је дао барем по гол, а у листу стрелаца су се уписале чак и његове ћерке Атијана и Алма.

Мрежу су погађали Мартин Посе на једној, односно Игнасио Скоко и још једна легенда европског фудбала – Габријел Батистута.

За Њуелс су играли асови попут Роберта Сенсинија, Габријела Хајнцеа, Фабија Аурелија, Аријела Ортеге, Давида Трезегеа и Батистуте, а опрему Аргентине носили су садашњи селектор Лионел Скалони, Валтер Самјуел, Естебан Камбијасо, Хавијер Савиола, Анхел ди Марија, Габријел Милито, Андрес Д'Алесандро...

image