Спорт

Гвардиола ће Гвардиола учинити најскупљим дефанзивцем свих времена

Млади хрватски дефанзивац главна је мета Манчестер ситија који не жали новац да додатно појача одбрану
Гвардиола ће Гвардиола учинити најскупљим дефанзивцем свих временаGetty © Lars Baron

Јошко Гвардиол могао би да се придружи најјачем тиму на "старом континенту", пошто је већ договорио личне услове са Манчестер ситијем.

Пеп Гвардиола изузетно цени момка који је експлодирао на Светском првенству у Катару крајем прошле године и жели га у екипи са којом је поново покорио Енглеску, али и Европу.

Он је имао прилику да се из прве руке увери у квалитете 21-годишњег фудбалера, пошто су се "грађани" у Лиги шампиона састали са Лајпцигом, а Гвардиол је чак успео да постигне и погодак.

Челници Манчестер ситија понудили су 90 милиона евра плус бонуси за хрватског фудбалског репрезентативца, преноси немачки "Скај спортс".

Претходно је познати инсајдер Фабрицио Романо објавио да је дефанзивац договорио услове и да се сада чекају преговори два клуба.

Гвардиол је у Лајпциг стигао 2021. године из загребачког Динама за 18,8 милиона евра. Бундеслигаш је свестан какво "благо" има у екипи, те не жели да пристане на продају мању од 100 милиона евра, док се на "Етихаду" надају да би ова понуда могла да буде довољна.

Без обзира на то, у случају договора, јасно је да би Гвардиол, којем уговор са Лајпцигом истиче 30. јуна 2027. године, могао да постане најскупљи одбрамбени играч у историји фудбала.

Клуб из Загреба ће добити 20 одсто од наредног трансфера, што значи да би тај износ могао да досегне и 20 милиона европских новчаница.

Гвардиол (21) је прошле сезоне одиграо 42 меча за Лајпциг и постигао је три гола.

image