Спорт

Французи осакаћени иду на Мундобаскет, потврђен још један велики отказ

"Триколори" би могли да буду изузетно ослабљени на предстојећем Мундобаскету, иако су до пре само неколико дана важили можда и за главног фаворита за злато
Французи осакаћени иду на Мундобаскет, потврђен још један велики отказ© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаш Ефеса Родриг Бобуа неће играти за селекцију Француске на предстојећем Светском првенству, пренео је француски "Екип".

Бобуа (35) је у Ефес стигао 2018. из Басконије, а недавно је продужио уговор са турским клубом до јуна наредне године.

Он је прошле сезоне у Евролиги просечно бележио 10,8 поена.

Бобуа је са Ефесом два пута освојио Евролигу, три пута је био шампион Турске и једном је стигао до трофеја у националном купу.

"Екип" подсећа да кошаркаш Ефеса није играо за национални тим на Олимпијским играма у Токију, а очекивало се да предводи "триколоре" на планетарном шампионату, које ће од 25. августа до 10. септембра бити одржано у Јапану, Индонезији и Филипинима.

Бобуа је недавно најавио да би могао да по први пут у каријери игра за Француску, пошто му једино недостаје медаља са великих такмичења са националним тимом. Међутим, због напорне сезоне то изгледа неће учинити.

Он је пре Ефеса играо за Басконију, Стразбур, Ле Ман, Шарлроа, Далас и Шоле.

Бобуа се тако придружио Виктору Вембањами, суперталентованом центру који је пре неколико дана изабран као први пик на драфту.

Чак 226 центиметара високог играча изабрали су Сан Антонио спарси, а он је одлучио да се током лета припрема за своју дебитантску сезону у НБА лиги.

Француска ће на Мундобаскету играти у групи Х са Канадом, Летонијом и Либаном.

image