Спорт

Нејмар би могао да наследи богатство – од непознатог навијача

Бразилски фудбалер Нејмар један је од најбогатијих и најплаћенијих фудбалера на свету са годишњом зарадом већом од 90 милиона долара
Нејмар би могао да наследи богатство – од непознатог навијачаGetty © Ryan Pierse

Нејмар је годинама члан Пари Сен Жермена где прима плату оф 56 милиона долара, док велике приходе има и "ван терена" – чак 35 милиона америчких новчаница.

Манекен је робних марки као што су "Риплеј" и "Супердрај", бави се покером и велики новац добија од спонзорстава компанија које се баве НФТ-ом и криптовалутама, а власник је и највећег уговора у историји фудбала када су у питању копачке.

Пре неколико година променио је спонзора и из "Најкија" прешао у "Пуму", али све то богатство би могло да буде још веће.

Неименовани навијач из Бразила све што има тестаментом је оставио једном од најбољих играча у историји "Селесаа".

"Свиђа ми се Нејмар. Поистовећујем се са њим. И ја има проблем јер ме клеветају. А и везан сам за породицу, а његов однос са оцем ме подсећа на мој однос са оцем који је преминуо", рекао је овај навијач за бразилски локални медиј "Метрополес".

Тридесетогодишњак је додао и да није доброг здравља и да нема коме да остави све што је стекао у животу, али није позната вредност његове имовине.

"Не желим да се свега докопају влада и родбина са којом се не слажем", додао је на крају.

Покушао је Бразилац и раније да своју имовину "пребаци" на Нејмарово име, а сада је очигледно добио савет да то може најлакше да реши тако што ће написати тестамент.

Нејмарова имовина тренутно се процењује на 200 милиона долара.

image