Спорт

Пантер против плеј-ин формата у Евролиги: Оставите све како је било, играчи су уморни

Капитен Партизана Кевин Пантер изјавио је да му се не свиђа нови концепт кошаркашке Евролиге по коме ће од наредне сезоне бити уведен плеј-ин
Пантер против плеј-ин формата у Евролиги: Оставите све како је било, играчи су уморни© ATA Images

Евролига је пре недавно саопштила да је увела нови формат такмичења, плеј-ин, по узору на онај у НБА лиги.

До сада су се у четвртфинале пласирале екипе од првог до осмог места на табели.

Од наредне сезоне ће седмопласирана и осмопласирана екипа играти једну утакмицу и победник ће ићи директно у плеј-оф.

Поражена екипа из тог дуела играће три дана касније против победника дуела екипа које су заузеле девето и 10. место на табели у регуларном делу.

"Не свиђа ми се. Имамо 34 утакмице у основном делу првенства и боље је да у њима добијемо учеснике четвртфинала", рекао је Пантер у подкасту Донатаса Урбонаса.

"Жао ми је, али лига је сувише конкурентна. Од врха до дна табеле концентрисан је велики број квалитетних екипа, да бисмо сад још убацили и плеј-ин", додао је капитен Партизана.

Он је признао да сезона у Евролиги дуго траје и додао да нови формат даје предност слабијим тимовима.

"Не знам да ли би плеј-ин значајно продужио сезону, али би и то требало узети у обзир. Сезона је већ дуга и интензивна. Играчи се жестоко боре у те 34 утакмице. Боље да оставите све како је било, требало би да пласман у плеј-оф одредимо на табели", навео је Пантер.

"Жао ми је свих зависника кошарке, волим вас, али схватите да смо ми то који морамо да играмо. Не желим да играм никакве плеј-ин утакмице", нашалио се амерички кошаркаш.

image
VV inauguration
banner