Спорт

Белорускиња доминира на Вимблдону - ушла у полуфинале, још једна победа и биће прва на свету

Сабаленка је наставила да пружа одличне партије у Лондону
Белорускиња доминира на Вимблдону - ушла у полуфинале, још једна победа и биће прва на светуGetty © Shaun Botterill / Staff

Арина Сабаленка је трећа полуфиналисткиња Вимблдона, пошто је у среду без икаквих проблема савладала Американку Медисон Киз 2:0, по сетовима 6:2, 6:4.

Белорускиња, која је ове сезоне већ освојила Аустралијан опен, тако наставља поход на другу гренд слем титулу у каријери.

Сабаленка је доминантном игром потврдила да се налази у доброј форми у Лондону, пошто је у досадашњих пет мечева изгубила само један сет, и то у другом колу.

Направила је четири брејка, по два у оба сета и тако без већих проблема изашла на крај са Киз. Она ће у полуфиналу сада играти са победницом меча Елена Рибакина - Онс Жабер.

Иначе, после пораза Иге Швјонтек у уторак против Елине Свитолине, Сабаленка зна да би пласманом у финале на Вимблдону од наредног понедељка по први пут постала најбоља тенисерка света. И све то само годину дана након што јој је у лето 2022. године било забрањено да се такмичи у Лондону.

image