Спорт

Синер "зна" рецепт за Ђоковића: Биће то тактичка битка, али и ментална

Пре 12 месеци био је најближи да прекине Ђоковићеву серију на вимблдонској трави, дошао до два сета предности, али даље није могао
Синер "зна" рецепт за Ђоковића: Биће то тактичка битка, али и менталнаGetty © Shaun Botterill

Јаник Синер биће противник Новаку Ђоковићу у полуфиналу овогодишњег Вимблдона – Италијан је победио Романа Сафијулина, док је Србин био бољи од Андреја Рубљова.

Ђоковић и Синер до сада су се састали два пута, у оба меча тријумфовао је наш играч, али је последњи био изузетно драматичан.

Јаник је водио 2-0 у сетовима на истом овом месту прошле године, један од оних мечева који га и даље прогањају.

"За почетак, треба доћи до 2-0. Биће то несумњиво потпуно другачији меч од оног од прошле године. Он ме зна боље, знам и ја њега боље. Биће то помало и тактичка битка, али и ментална, зар не?", рекао је Синер.

"Када играте против Новака увек је тешко, посебно на гренд слему. Али срећан сам. Борићу се за сваку лоптицу, уживаћу у сваком моменту. Морам да идем јако и да покушам да га надвладам. Напредовао сам физички, много сам снажнији, али и ментално. Играм мудрије. Видећемо како ће ићи."

На путу до најбољих четири на турниру, момак из Јужног Тирола није имао противника из најбољих 50 на свету.

"Не гледам то тако, јер свако ко дође тако далеко вреди, зар не? На пример, Роман је играо на знатно вишем нивоу него што то његов ренкинг показује (92. место). Побеђивао сам играче из врха на овим теренима. Тако да, сваком мечу и сваком противнику прилазим са исправним ставом", закључио је Италијан.

Ђоковић и Синер играју полуфинале у петак, када ће бити на програму и други полуфинални пар. Њега ће чинити победници мечева Данил Медведев – Кристофер Јубенкс и Карлос Алкараз – Холгер Руне.

Финале Вимблдона у мушкој конкуренцији је у недељу, а турнир се игра за наградни фонд од 44,7 милиона фунти.

image