Спорт

Лука Вилдоза МВП АБА лиге за октобар

Кошаркаш Црвене звезде, Аргентинац Лука Вилдоза, најкориснији је играч АБА лиге за октобар, саопштено је на званичном сајту регионалног такмичења.

Црвена звезда је у октобру остварила све четири победе у АБА лиге, а поред Партизана једини је непоражени тим у регионалном такмичењу.

Вилдоза је стигао у Црвену звезду средином октобра, а просечно је постизао 16,5 поена и имао шест асистенција, 1,5 скокова и 2,5 украдених лопти по мечу. Он је имао индекс корисности 24,5.

„Не могу да обећам да ћу играти целе сезоне као у претходних неколико утакмица, али оно што могу да вам обећам је да ћу дати све од себе на сваком мечу. Наставићу да се борим и да радим све што могу да помогнем свом тиму да победи“, рекао је Вилдоза за званични сајт АБА лиге.

Аргентински кошаркаш уверио се да је Јадранска лига јако такмичење.

„Иако сам одиграо само два меча у регионалном такмичењу, утисак је да је лига веома, веома тешка, посебно када играте на гостовањима“, рекао је Вилдоза.

Аргентинац је истакао да ће се Црвена звезда борити за титулу у АБА лиги.

„Имамо јак тим, који ће се сигурно борити за врх. Ове сезоне нисмо изгубили ниједан меч у АБА лиги. Ако наставимо да радимо на начина на који смо радили у последњем периоду, можемо да будемо заиста јак тим. Верујемо да заједно можемо да освојимо још једну титулу у регионалном такмичењу“, закључио је Вилдоза.

image