Спорт

Тебас: Меси недостаје фудбалу, француска лига је таква каква јесте

Први човек шпанске Ла Лиге Хавијер Тебас привукао је доста пажње својом изјавом о Лионелу Месију, којом је негативно говорио о квалитету француске Лиге 1, у којој легендарни Аргентинац наступа од лета 2021. године.
Тебас: Меси недостаје фудбалу, француска лига је таква каква јестеGettyimages.ru © Stringer/Octavio Passos

Председник шпанске Ла Лиге Хавијер Тебас изјавио је да играч Пари Сен Жермена и аргентински репрезентативац Лионел Меси недостаје светском фудбалу, преносе шпански медији.

Тебас је говорио о Месију на једном форуму у Мадриду на којем се расправљало о томе како би фудбал требало да изгледа у будућности, а његова изјава довела је до контроверзи.

„Мислим да Меси недостаје Ла Лиги, али и светском фудбалу. Француска лига је таква каква јесте. Месија мање прате од када је члан ПСЖ-а него када је играо за Барселону. Дакле, он недостаје фудбалу. Надам се да ће да буде сјајан на Светском првенству, јер ће тамо многи љубитељи фудбала моћи да га виде. Не видим баш да сви навијачи гледају када ПСЖ игра утакмицу против Нанта“, рекао је Тебас.

Меси је прошле године напустио Барселону и прешао у ПСЖ због тешке финансијске ситуације у којој се нашао каталонски клуб.

„Недостаје ми Меси. Не знам да ли ће да се врати, али то зависи од њега. Надам да хоће и то у клуб у којем је направио каријеру. Мислим да је била грешка ,раскинути тај брак‘, чак и са његове стране. Што се Ла Лиге тиче, ми смо на високом нивоу и без Месија и Кристијана Роналда. Да ли ће да се врате? Меси би требало да се врати у шпанску лигу пре Роналда“, закључио је Тебас.

image
VV inauguration
banner