Спорт

Новак Ђоковић одустао од мастерса у Канади: Уморан сам, причао сам са тимом...

Освајач 23 гренд слема ни после пет година неће путовати у Канаду
Новак Ђоковић одустао од мастерса у Канади: Уморан сам, причао сам са тимом...Getty © Handout / Handout

Новак Ђоковић неће учествовати на мастерс турниру у Канади, пошто је саопштио организаторима да због умора није спреман да се врати на терен.

Други тенисер света обавестио је тениску федерацију те земље да неће бити део турнира који је на програму од 4. до 13. августа у Торонту како би се што боље одморио и припремио за овосезонски Ју-Ес опен.

"Увек сам уживао у Канади, али после разговора са својим тимом, верујемо да је ово права одлука. Волео бих да захвалим директору турнира на разумевању ове одлуке. Заиста се надам да ћу наредних година моћи да се вратим у Канаду и Торонто, да бих играо пред тамошњим сјајним навијачима", поручио је Новак са одмора из Црне Горе.

Ђоковић тамо "пуни батерије" након захтевног наступа на Вимблдону где је стигао до финала, а требало би да заигра у Синсинатију од 13. августа, што би му била генерална проба пред Ју-Ес опен, који стартује 28. августа.

Србин је четвороструки шампион мастерса у Канади, где је подизао трофеје 2007, 2011, 2012. и 2016. године.

"Он је невероватан играч и знамо да су наши навијачи жељно чекали да га виде код нас на стадиону. Недостајаће нам, али имамо дугачку листу сензационалних тенисера који ће доћи, а она укључујуе 41 од 42 најбоља тенисера на свету", навели су организатори турнира.

image