Спорт

Богдановић: Ја сам срећан што сам овде, мајке ми!

Кошаркаш Атланте, Богдан Богдановић, поновио колико му значе репрезентативна окупљања и наступи у дресу са државним грбом
Богдановић: Ја сам срећан што сам овде, мајке ми!© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Након што су учешће отказали Никола Јокић, Васа Мицић и Никола Калинић, Богдан Богдановић је, практично, приморан да искорачи као једини лидер репрезентације, али њему то неће тешко пасти.

"Свако првенство, сваки турнир је прича за себе. Некада дођете у пуном саставу, па направите неуспех... Не осећам да морам сам нешто да радим. Нисмо срећни што нису сви ту - саиграчи које смо очекивали - али шта је ту је... Не бих да правимо тужну атмосферу, ја сам мајке ми срећан што сам овде", рекао је нови капитен уз осмех.

Богдановић је објаснио и због чега се одазвао на позив селектора, као и сваки пут до сада.

"Ми смо овде због дружења, можемо да причамо на свом језику, за разлику од дугих сезона у иностранству. Мислим да су и други момци због тога ту, надам се да ћемо уживати."

Капитен "орлова" верује да је оваква ситуација прилика за млађе играче да се докажу и покажу квалитет, у који нити једног тренутка није посумњао.

"Недостатак појединих играча отвара простор другима. Знам њихов квалитет и знам да ће ускочити када буде потребно."

На питање новинара да ли је покушао да убеди играче који се нису одазвали да ипак прихвате позив селектора, Богдановић је рекао да је било разговора, али да то никада није било убеђивања.

"Комуницирали смо, исто су ми рекли... Није било убеђивања, не би било спортски. Ако ниси здрав или ниси ментално ту, онда није то то. Ништа, идемо са тимом који имамо", рекао је Богдановић.

Мундобаскет ће одржан од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Индонезији и Филипинима.

image