Спорт

Ништа од позајмице, Ераковић одмах појачава Зенит

Српски фудбалер Страњиха Ераковић, неће остати у Црвеној звезди на позајмици, већ ће се одмах прикључити руском Зениту, потврдио је тренер руске екипе

Ераковић је појачао тим из Санкт Петербуга, у трансферу вредном седам милиона евра.

У српским медијима појавила се информација да би дефанзивац могао да остане у редовима Црвене звезде, на позајмици до јануара.

Ипак, то је демантовао тренер Зенита Сергеј Семак.

"Он је веома важно појачање за нас, у многим мечевима контролишемо лопту, играмо веома високо, потребни су нам дефанзивци који могу добро да бране један на један. Страхиња је само један од њих. Ераковић је за нас веома добра аквизиција. Позајмица? Уопште нисам чуо за ово, само из вести. Први пут чујем, јер нам је играч на овој позицији сада веома битан", каже Семак.

Тренер Зенита је истакао да руски клуб одређено време прати Ераковића и да се Зениту испунила жеља.

"Ераковића смо, наравно, гледали две године. Још пре годину дана смо хтели да га купимо, али цена је била веома висока. Ове године је, мислим, била апсолутно фер и добра цена за таквог играча. Не сумњам да ће нам помоћи. Веома добро познајемо ниво овог играча."

Семак је истакао да му се свиђа Ераковићева разноврсност.

"Може да игра и као централни дефанзивац, и у прва три, па чак и десни бек. За нас је ово одлична опција када играч може да се користи на неколико позиција. Он је брз и упоран дефанзивац који добро ради један на један", закључио је руски стручњак.

image