Спорт

Милутинов: Немогуће је заменити Јокића, али покушаћу да попуним ту празнину

Српски центар Никола Милутинов изјавио је да селекција Србије има места за напредак, али да је битно и лепо било победити Грчку на Акропољ купу
Милутинов: Немогуће је заменити Јокића, али покушаћу да попуним ту празнину© ATA Images

Србија је на отварању пријатељског турнира у Атини, савладала домаћу селекцију са 81:74.

Један од најбољих појединаца у редовима "орлова" био је Никола Милутинов.

Некадашњи центар Партизана и ЦСКА, а од недавно поново члан Олимпијакоса, забележио је дабл-дабл учинак од 14 поена и 12 скокова.

"То ми је посао, да хватам лопте и да поентирам, тако да сам се трудио колико сам могао. Поново сам почео утакмицу као стартни центар, у томе имам искуства, али бих био много срећнији да је Јокић овде. Ипак, тако је како је. Покушаћу да попуним ту празнину, мада је немогуће њега заменити", рекао је Милутинов за грчке медије.

Српски центар истакао је значај победе над селекцијом Грчке.

"Увек је лепо кад се победи, чак иако је у питању пријатељска утакмица. За нас ово је била прилика да видимо где смо у овом тренутку. Можемо још много да напредујемо, како у физичком, тако и у кошаркашком смислу. Пред нама је још рада и разговора до почетка Светског првенства."

Упоредио је Милутинов ситуацију у којој се налазе и Србија и Грчка пред Мундобаскет, односно то што неће бити Николе Јокића и Јаниса Адетокумба.

"Увек је тешко играти без играча попут Николе Јокића и Јаниса Адетокумба, јер је њихово одсуство немогуће надокнадити. Али тако стоје ствари и морамо поштовати њихове одлуке. Не можемо гледати уназад, само напред. Играчи који су овде морају да одраде свој посао најбоље што могу. Имамо Богдановића. Он је наш лидер и најважнији играч у нападу", рекао је Никола.

За крај, Милутинов је причао о амбицијама "орлова".

"Наш главни циљ је да се пласирамо на Олимпијске игре, али то ће бити веома тешко, пут је дуг. Морамо бити скромни, да идемо корак по корак до тада. Много је опасних и добрих тимова на Светском првенству. Не могу да издвојим фаворита, али ми сигурно нисмо један од фаворита", закључио је српски играч.

image