Спорт

Утакмица у току истраге после трагедије у Атини: Динамо дочекује АЕК

Недељу дана после трагедије у Атини, у којој је страдао један навијач, фудбалери Динама и АЕК-а играју у Загребу одложену утакмицу
Утакмица у току истраге после трагедије у Атини: Динамо дочекује АЕКGetty © Jurij Kodrun / Stringer

Тренер фудбалера Динама Игор Бишћан изјавио је да очекује тежак дуел против АЕК-а у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона и додао да ће му бити тешко да припреми меч са прваком Грчке.

Навијач АЕК-а Михалис Кацурис је убијен у ноћи између понедељка и уторка у Атини у сукобима са присталицама Динама, док је осам особа повређено.

Први меч два клуба је требало да буде одигран осмог августа у Атини, али је отказан и две екипе ће се прво састати у престоници Хрватске, док ће реванш бити организован 19. августа у Грчкој.

"Пре него што кренемо на фудбал, желео бих да изразим саучешће породици погинулог навијача", почео је Бишћан.

"Утакмица? АЕК је озбиљна и искусна екипа која је пуна интернационалаца, играчима из озбиљних репрезентација. Стабилни су, чврсти и тврди, није случајност да су освојили титулу у Грчкој. Ово је најтежа утакмица коју сам икада припремао. Надам се да овако нешто више неће да се догоди. Ситуација је сложенија и другачија, али по том питању ништа не можемо да направимо, већ да се спремимо најбоље што можемо."

Он је рекао да су покушали да играче што више изолују од те теме да би се што боље припремили за меч.

"Јер, заиста не можемо ми ту много да урадимо, можемо само да се оптерећујемо оним на шта не можемо утичемо, а то нам опет одузима концентрацију за оно што је нама најважније, а то је терен."

Бишћан је рекао да је тешко проценити који тим је под већим притиском после трагичних догађаја у Атини пре недељу дана.

"Морамо да се концентришемо на оно што треба да се уради на терену. Пред нама је веома озбиљна екипа, али сам сигуран да ни они нису били пресрећни жребом. Видећемо сутра какав је однос снага, па ћемо за реванш да будемо мало паметнији", рекао је тренер Динама.

Утакмица између Динама и АЕК-а на програму је од 20.00 на "Максимиру".

image