Спорт

Легенда НБА лиге најављује амерички "дрим тим" на Олимпијским играма

Светска смотра спортиста у Паризу следеће године могла би да буде место окупљања једног од најјачих кошаркашких тимова у историји
Легенда НБА лиге најављује амерички "дрим тим" на Олимпијским играмаGetty © Allen Berezovsky / Stringer

Легендарни Пол Пирс изјавио је да очекује да ће Леброн Џејмс и Стеф Кари играти за селекцију САД на Олимпијским играма у Паризу наредне године.

Џејмс (38) је тренутно члан Лос Анђелес лејкерса, док Кари (35) игра за Голден Стејт, али њих двојица нису део националног тима за предстојеће Светско првенство.

"Стварно мислим да ће Леброн отићи у Париз. Мислим да ће Леброн играти на Олимпијским играма. Ово ће бити његове последње Игре. Мислим и да ће Стеф Кари да буде тамо. И он ће играти у Паризу, мислим да мора да оде на Олимпијским играм", рекао је Пирс у подкасту "Ticket and The Truth".

Џејмс је последњи пут играо за САД на Олимпијским играма у Лондону 2012. године.

Он је освојио два олимпијска злата (2008. у Пекингу и 2012. у Лондону) и једну бронзу, исто одличје има и са Мундобаскета 2006. године, док је једном тријумфовао на ФИБА шампионату Америке (2007).

"Краљ" је одиграо 43 меча за селекцију САД на ФИБА такмичењима, а просечно је постизао 13,3 поена и имао је 3,9 скокова и 3,8 асистенције по мечу.

Кари је са селекцијом САД освојио злато на Светском првенству 2010. и 2014. године, а Олимпијске игре 2016. године у Рио де Жанеиру пропустио је због повреде.

image